Mommark Marina

Mommark Marina, camping, havn, café og strand

Mommark Marina består af:

Campingplads

Campingpladsen på Mommark Marina, hører til blandt de absolut skønnest beliggende. Der er udsigt til både havn, Lillebælt og Østersøen fra 90% af de 108 stadepladser. Servicebygningen er helt nyopført.

Café

Caféen på Mommark Marina, er en hyggelig lille cafe lige ned til havn og ud til en af de bedste badestarande på Als. Cafeen ligger idylisk, med de små fiskebåde I havnen og den uforstyrede udsigt til Lillebælt og Østersøen.

Havn

Havnen på Mommark Marina er en hyggelig lille havn, hvor der er plads til 50-60 lytsejlere. Der er strøm på alle anløbsbroer, og mulighed for vand på de fleste. Havnen er hjemsted  for 2 erhvervsfiskere, der med deres små kuttere skaber en maritim stemning i havnen. Der er direkte adgang til pladsens sanitetsbygning.

Strand

Stranden ved Mommark Marina, er en af de skønneste badestrande på Als.  Stranden er privatejet og tilhører Marinaen. Alle er velkomne på stranden, som Mommark Marina renser og vedligeholder, så den altid er ren og indbydende.

Mommark Marina
Mommarkvej 380, 6470 Sydals
Tlf: +45 74407700
E-mail: info@mommarkmarina.dk
Website: www.mommarkmarina.dk

 

Mommark er et vidunderligt sted for lystfiskere. Det spændende fiskevand strækker sig over ca. 2 km kyst, hvor der kan fiskes med både spinde og flue. Sæsonen for ørreder er: Marts til maj og september til november. Fladfisk primært fra sidst i april til medio juli og igen fra medio august til medio november.
Torsk fiskes fra april til juni og igen fra oktober til november. Eventyret med hornfisk ligger primært i perioden maj til juni.

For vandrerfolket er Mommark et særligt godt udgangspunkt. Der er en meget flot og uspoleret natur omkring Mommark, der henvender sig til vandreren som ikke kræver flotte stier og planerede veje, men derimod glæder sig over naturstier (trampestier) og muligheden for at studere naturen i fred og ro.

Find brochurer om 2 populære stier med udgang eller endestation i Mommark her:
Alsstien – Fynshav til Mommark og Alsstien – Mommark til Drejet

Også i forhold til kultur byder området omkring Mommark på et spændende udvalg. Det følgende er et udpluk af de mange muligheder.
Der er kun få km til Galleri Eje, der indehaves af den kendte multi-kunstner Thomas Eje (måske mest kendt fra trioen Linie 3). Men lige så interessant er det at besøge Dansk Glaskunst i Høruphav (kun ca. ti minutter fra Mommark). Hos Dansk Glaskunst kan man opleve kunstneren i arbejde og blive fascineret af de fantastiske håndlavede produkter efter eget design. Ægteparret John og Ulrika Poulsen har begge arbejdet med glas og kunst i mere end 30 år. Produkterne er stærkt efterspurgte både i Danmark og udlandet. I butikken er der chance for at købe en meget speciel gave med hjem til venner og familie og naturligvis også til egen nydelse.
På Kegnæs finder turisterne Den Gamle Stald, som er et mekka i lys, brugskunst, gaveartikler og smedejern. I sæsonen er der åbent alle ugens dage. Besøg den hyggelige butik som også giver anledning til at nyde den smukke natur på halvøen Kegnæs.

Augustenborg Slot er fra 1700-tallet og er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland.
H. C. Andersen var en hyppig gæst på Slottet.
I Augustenborg findes også et imponerende Palæ, som i dag benævnes Augustania og nu er en skulpturpark og et kunstcenter.
En udflugt til Danfoss Universe på Nordals vil helt sikkert blive en oplevelse for livet. I Danfoss Universe leger børn og voksne sig til viden om naturvidenskaben. I 2010 er der, blandt mange nyheder, mulighed for at prøve en Segway på en Off Road Segwaybane.
For den historieinteresserede vil et besøg på Dybbøl Mølle være det helt rigtige. Det kræver kun en kort køretur  fra Mommark mod Alssundbroen og lige et drej til venstre. Se bl.a. udstillinger i kornmagasinet og møllen.

Koncertsalen Alsion er en af verdens absolut bedste koncertsale til klassisk symfonisk musik.
Koncertsalen er en arkitektonisk stilren perle. Og med en fantastisk publikumsfoyer, udsmykket af Olafur Eliasson, giver den publikum en totaloplevelse.

Der er altid en god grund til at besøge Mommark Marina.
Mommark er helt ideel til afslapning fra hverdagens stress.