Foredrag om kulturlandsbyen i Adsbøl

Onsdag den 13. januar 2010 kl. 19.00 afholdes der med midler stillet til rådighed af Sønderborg Kommunes Start- og Udviklingspulje  et foredrag i Adsbøl Borgerforenings klubhus, Kobberholmvej 15, 6300 Gråsten. Foredragsholder er Jakob Oschlag, Hørdum, Thy.

Jakob Oschlag har gennem snart fem år været initiativtager til og leder af ”Kulturlandsbyen” i Hørdum og har der været med til at løfte det, der engang blev udnævnt til Danmarks kedeligste landsby, til et kulturelt sted, der modtager priser og hædrende omtale – med aktiviteter inden for teater, musik, forlag, foredrag og eget højskoleforløb.

Jakob Oschlag er instruktør og tidligere konsulent i Dansk Amatør Teater Samvirke med hovedsæde i Gråsten, og hans indsats i Hørdum bygger i høj grad på dette – samt på en teori om at kulturlandsbybegrebet vokser op nedefra.

Kulturen i landsbyen er om og med og ikke mindst af landsbyen selv.

Det er disse erfaringer han vil dele med os, i et foredrag og en efterfølgende debat om, hvad dette kulturlandsby-begreb egentlig er for en størrelse.

Initiativtageren bag dette foredrag er Adsbøl Borgerforening.

Medlemmer af denne forening samt Flensborg Fjords Kunst & Kulturforening (FFKK), Sønderjysk Teaterhus samt Gråsten Landbrugsskole er fælles omkring Kulturlandsby-ideen i området.

Den lokale initiativgruppe har som hovedformål på lidt længere sigt at skabe et kreativt sted med udløbere i det lokale – men også i det regionale og nationale – kulturbånd, et bånd der strækker sig fra Ladegårdskov over Fiskbæk til Adsbøl, men også i videre forstand fra Sønderjylland til Schleswig. I dette flersprogede kulturfelt ligger store oplevelser og venter, og der arbejdes hen imod at samle nogle af disse oplevelser op i et nyt kulturcenter omkring Den røde Lade ved Gråsten Landbrugsskole.

Jakob Oschlag har gjort sine erfaringer oppe i Thy – og erfaren mand er god at gæste. Hans foredrag vil sikkert kunne inspirere alle med interesse i at gøre livet på landet endnu mere attraktivt.

Alle er velkomne i Adsbøl den 13. januar 2010. Kaffe og kage kan købes.

Share on facebook
Del på Facebook